El PDeCAT ha replicat les crítiques a la xarxa de part de JxCat. Al grup parlamentari no va agradar que el partit de Marta Pascal aprovés -divendres- concórrer a les eleccions municipals sota la marca de 'JxCat'. La portaveu del Partit Demòcrata, Maria Senserrich, ha assegurat que la direcció va "consensuar" la decisió amb el líder de JxCat, Carles Puigdemont.

El responsable d'Acció Política i Estratègia Municipal del PDeCAT, Ferran Bel, i el coordinador d'Organització, David Bonvehí, van viatjar dimarts passat a Berlín per reunir-se amb Puigdemont, que ho hauria avalat. Senserrich ha replicat així les crítiques del vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, i la diputada i membre de la direcció de JxCat Aurora Madaula. A més, la portaveu del PDeCAT ha reiterat que la formació està disposada a parlar amb "qui faci falta" per poder sumar i construir, en una roda de premsa aquest dilluns al migdia a la seu del partit. També ha criticat de manera indirecte els dards de JxCat en apuntar que les converses s'han de produir de manera "endreçada".

"Estem disposats a parlar amb tothom i amb qui faci falta i que tingui ganes de construir, sumar i fer créixer aquest projecte", ha remarcat Senserrich, que ha asseverat que el PDeCAT ha donat resposta al "clam" del món municipal que volia presentar-se a les municipals del 2019 "d'una forma concreta". "Ens hem coordinat perquè era una de les millors opcions per tenir més alcaldies i tenir les millors persones compromeses", ha argumentat, després de la reunió de l'executiva del partit.

La portaveu també ha defensat que la presidenta de la formació Neus Munté, encapçali la llista per Barcelona, després que algunes fonts de JxCat també ho critiquessin en considerar que l'exconsellera no representa l'ànima del grup parlamentari. Així, Senserrich ha reivindicat que el PDeCAT ha utilitzat l'eina de les primàries "des del primer moment": "Això demostra que estem disposats a parlar amb tothom". Finalment, Senserrich ha tornat a defensar Munté en recordar que la candidata per Barcelona ja ha estat parlant amb diverses persones per mirar de construir "el millor projecte" per a la ciutat.

La tensió entre el PDeCAT i JxCat ha crescut notablement després que la formació de Pascal aprovés concórrer a les municipals sota la marca del 21-D. Senserrich ha deixat clar que sempre estaran oberts a parlar i a dialogar, però també ha deixat anar un avís: "Ens trobaran, però dins els canals que correspon, i dins la manera més endreçada possible".

Des del Partit Demòcrata destaquen que Puigdemont ha avalat tant la marca de JxCat de cara a les municipals, com també que Munté en lideri la candidatura per Barcelona. Ara bé, des del grup que comanda el portaveu Albert Batet al Parlament -del sector crític amb Pascal- desconfien que les llistes de les municipals representin "l'esperit de JxCat".