El consell nacional del PDeCAT ha deixat en mans del president, Carles Puigdemont, la configuració de les llistes electorals de cara a les eleccions del 21-D. Així ho ha aprovat el màxim òrgan del partit entre congressos que cedeix al president la decisió dels noms que l'hauran d'acompanyar en les candidatures.

Aquest punt s'ha votat en la reunió que ha celebrat el PDeCAT aquest vespre i on s'ha aprovat també renunciar a presentar candidatures sota les sigles del partit per concórrer als comicis sota la marca Junts per Catalunya (JuntsxCAT).

Els membres del consell no han estat informats dels noms que integraran les candidatures. Se'ls ha deixat clar que la llista la farà Puigdemont i només ell coneix ara mateix qui seran els seus integrants.

Mas defensa el pas al costat del partit

Alguns consellers han expressat inquietud davant d'aquesta situació i han reclamat que es tingui en compte la gent amb talent del partit per incorporar-los a la candidatura. Per aquesta raó, el president de la formació, Artur Mas, ha advertit en la seva intervenció inicial que és ara al partit a qui li correspon fer un pas al costat i ha demanat generositat als presents.

Mas ha argumentat que la formació necessita obtenir un bon resultat per restituir el president de la Generalitat i el Govern i que, de retruc, servirà per reforçar les sigles de cara a les eleccions municipals.

Mas Pascal Munte Bomvehí Consell Nacional PDeCat- Sergi Alcàzar

També Pascal ha demanat generositat als membres de la formació per renunciar a ocupar els llocs que els correspondrien a les llistes, i cedir-los als independents, i per trencar amb el que estableixen els estatuts del partit sobre la confecció de les llistes.

Aquestes eren les condicions que havia posat Puigdemont per encapçalar la candidatura dins de la qual vol incloure candidats independents. De moment se sap que el president encapçalarà la llista de Barcelona, Josep Maria Forné la de Lleida —ja la va encapçalar amb JxSí—, mentre que Héctor López Bofill es perfila per a la llista de Girona. La directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, que aquest dilluns va viatjar a Brussel·les, es perfila com un dels nous fitxatges, mentre que el president de l'ANC, Jordi Sànchez, apareix com un altre dels noms que Puigdemont voldria sumar a les seves llistes.

La candidatura estarà encapçalada per la marca JuntsxCAT i no hi figurarà el nom del partit. De fet, tampoc s'utilitzarà la seu de la formació com a quarter electoral, que tindrà una seu a Barcelona i una altra a Brussel·les.