El PDeCAT subordina la seva participació en les primàries republicanes municipals a la presència d'Esquerra Republicana i la CUP. Així ha insistit el president dels postconvergents, David Bonvehí, que ha advertit que sense la presència dels principals partits independentistes "perd tot el sentit".

De moment, ha recordat David Bonvehí, “ERC i la CUP han dit que no”. És en aquest sentit que ha avisat que “perd sentit fer aquestes primàries amb només un sector de l’independentisme”. Per contra, “si hi ha tots els partits, estem disposats a anar-hi”, ha afirmat sobre l’acord entre l’ANC i Jordi Graupera per impulsar primàries republicanes a tots els municipis.

“Des del primer moment hem escoltat les entitats i la gent que té iniciatives per presentar-nos conjuntament”, ha sostingut el president del PDeCAT, que ha subratllat que en aquests moments són la primera força a nivell municipal. Ha defensat que continuen apostant per la fórmula de Junts per Catalunya. Mentre no es concreten candidatures unitàries, continuaran fent les seves pròpies llistes.

Pel que fa a la possibilitat d’una candidatura unitària a les eleccions europees, que coincidiran temporalment amb les eleccions municipals, Bonvehí ha assenyalat que volen “parlar-ne amb tranquil·litat”. No obstant això, ha manifestat la seva voluntat de concórrer-hi “amb ERC i altres partits”.

Els vots a Sánchez "no seran gratuïts"

També s’ha referit a la Crida Nacional impulsada per Carles Puigdemont, sobre la qual ha dit que “sense saber què és i sense definir l’escenari municipal, és difícil dir com ho veiem des del PDeCAT".

David Bonvehí ha aprofitat l’inici del curs polític per reclamar al govern espanyol que posi una “solució política” sobre la taula. “Aquest fet no s’està produint”, ha lamentat. I ha avisat: “No ens hem de marcar terminis, perquè encara no toca, però els nostres vots a Madrid no seran gratuïts”.

Finalment, el líder postconvergent ha qualificat l’agressió polèmica del Parc de la Ciutadella de “mentida” promocionada per Ciutadans i el PP, als qui ha acusat de voler fractura la societat. “S’equivoquen enormement”, els ha advertit.