El PDeCAT ha activat aquest dijous un procés de primàries per escollir els candidats a les eleccions espanyoles del 28-A. El partit ha convocat assemblees extraordinàries a totes les comarques i ciutats de Barcelona per aquest cap de setmana. Els aspirants a anar al Congrés i al Senat tenen fins aquest divendres a les sis de la tarda per presentar candidatura. 

Segons ha explicat el partit a través d'un comunicat, el procediment es farà a través d'assemblees extraordinàries convocades per aquest dissabte per cada una de les comarques i els districtes de la ciutat de Barcelona, i que són obertes a tots els associats del partit. Cada elector podrà votar dos candidats d’entre els que hagin presentat la seva candidatura, i per cada comarca (més els districtes de Barcelona, que funcionen com una comarca més) sortiran escollides les tres persones que hagin obtingut més vots

Un cop escollides les persones que formaran part de la llista el 28-A, però, serà la Direcció Executiva Nacional qui ordenarà la llista de cada una de les quatre circumscripcions catalanes. 

El partit ha posat en marxa, doncs, el procés de primàries, però ho fa encara amb la incògnita de com es presentarà aquest espai polític a les eleccions, davant els dubtes de si ho farà acompanyat de JxCat o la Crida, o no.