Un pas més en el procés de refundació del PDECat. Aquest dissabte en un acte de partit el PDECat ha presentat a la militància i diversos membres del Govern el que serà el nou logotip: la nova imatge gràfica serà un asterisc de color blau amb quatre barres.

Aquesta ha estat la proposta de l'estudi de disseny gràfic Dos Grapas, que s'ha imposat a les 156 opcions restants.

L’acte l’ha presidit el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que ha assegurat que el nou logotip trasllada perfectament la idea del nou partit: “No hem vingut a fer el mateix, hem vingut a innovar amb permanència. El partit no ho tindrà fàcil però malgrat que alguns ens desconsideren tenim fortaleses que tenen molts pocs partits: gran capil·laritat social, transversalitat i intergeneracionalitat”.

Puigdemont ha reivindicat el paper del nou partit i ha estat crític amb els que ataquen determinades institucions: “Hi ha gent que entén que per atacar la fortalesa del país cal atacar les formacions del país”.

"Punt de trobada i de llibertat"

La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha sostingut que el logotip és “punt de trobada i llibertat”, alhora que ha explicat la importància de les quatre barres en el simbolisme: "Les quatre barres són perquè tenim molt clar d'on venim, i el color blau és per recordar el passat de Convergència, és una declaració d'intencions, del que hem estat, del que volem ser i del que tenim".

Pascal, que no ha oblidat els orígens del partit, ha declarat que el PDECat ha “buscat ser el partit de referència, de la gent, la unió i la centralitat política”, i ha destacat que la militància és gent “pencaire, valenta i que mira el present i futur amb il·lusió”.

El partit ha plantejat la presentació del logotip escollit com un puzle en què un membre de l’executiva del partit de cada comarca de Catalunya ha anat col·locant una peça que anava formant la imatge del logotip. Les últimes peces les han publicat Pascal, Munté i Puigdemont.

El responsable de comunicació del PDECat, Lluís Soler, ha declarat que el projecte del logotip volia fer-se “des de baix”, i n’ha fet ressaltar diversos valors com “democràcia, punt de trobada, responsabilitat, llibertat i catalanisme”, entre d’altres.