El PDeCAT vol que el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, i el d'Afers Exteriors, Alfonso Dastis, expliquin aquest mes al Congrés les irregularitats denunciades per "milers de catalans" residents a l'estranger per poder exercir el seu dret de vot a les eleccions autonòmiques del 21 de desembre. El portaveu adjunt del PDeCAT al Congrés, Jordi Xuclà, ha justificat la presència d'ambdós ministres en seu parlamentària com a "màxims responsables" de les "anomalies" registrades en el vot exterior i de la conseqüent vulneració d'un dret fonamental".

De forma paral·lela, Xuclà ha registrat una bateria de preguntes perquè el govern espanyol aclareixi les causes per les quals "no funciona correctament, ni amb garanties" el procés de vot per correu en el cas dels residents a l'exterior. En la mateixa línia, el també coordinador de diputats i senadors del PDeCAT vol saber quines millores de gestió pensa aplicar l'Executiu de Mariano Rajoy per garantir el dret a vot dels catalans a l'estranger.

El PDeCAT ha posat a disposició dels afectats un correu electrònic (contacte@partitdemocrata.cat) perquè expliquin el seu cas.