El portaveu del PDeCAT al Congrés, Carles Campuzano, ha reafirmat la reticència del seu partit a donar suport als pressupostos del govern espanyol. El portaveu de la formació nacionalista ha comentat que l'incompliment de l'Estatut pel que fa a la inversió a Catalunya són "més raons per reafirmar la posició contrària als pressupostos" de Pedro Sánchez.

En declaracions als periodistes des dels passadissos del Congrés, Campuzano ha insistit que sense un avenç en una proposta per resoldre el conflicte polític és "dificilíssim per no dir impossible" una negociació i ha assegurat que la seva posició és contrària als comptes. De fet, ha posat en dubte que el govern de Pedro Sánchez vulgui aprovar-los i li ha retret que no hagi tingut interès en seure a parlar amb els grups parlamentaris.

Campuzano ha assegurat que el PDeCAT analitzarà el contingut dels pressupostos que avui dilluns han entrat al Congrés però ja ha avisat que sense una proposta per avançar en la solució del conflicte polític, és "dificilíssim negociar".

A més, per al portaveu del PDeCAT, sembla que els comptes no compleixen l'anunci del govern espanyol de complir amb l'Estatut pel que fa a la inversió a Catalunya, ja que només destinen un 16,8% del total. Però el govern espanyol hi suma 200 milions d'euros pendents del 2008 i des de l'Executiu espanyol assegura que es compleix amb la disposició addicional tercera de l'Estatut, que estableix una inversió equivalent a l'aportació del PIB català. 

Preguntat per si el PDeCAT facilitarà la tramitació dels pressupostos, Campuzano ha respost que el seu partit no ha pres encara una decisió i que hi ha temps fins al 8 de febrer.

Preguntat per les declaracions del president de la Generalitat, Quim Torra, que defensa no donar suport als pressupostos, Campuzano ha respost que la posició del PDeCAT serà fixada en els òrgans de direcció del mateix partit després d'haver escoltat l'opinió dels diputats del partit. "La nostra posició avui és contrària a aquests pressupostos", ha insistit.