El PDeCAT vol concórrer a les eleccions municipals de l’any vinent sota la marca de Junts per Catalunya. Així ho ha anunciat la coordinadora general del partit, Marta Pascal, durant el consell nacional celebrat aquest dissabte a Barcelona. Aquesta decisió, però, es concretarà en la convenció municipalista que la formació celebrarà al juny, i que reunirà els seus alcaldes i regidors a tot el país.

Aquesta proposta serà la que farà la direcció a les bases durant la convenció del 15 i 16 de juny a Castelldefels. “Des de la direcció ho proposarem, perquè això ens pot donar bons resultats i podem ser ambiciosos”, ha defensat Marta Pascal durant la intervenció en obert.

Sobre les eleccions municipals, la coordinadora general ha avisat que “no ens conformarem amb les més de 440 alcaldies que ara tenim”, sinó que volen ser la primera força a tot el país. En aquest sentit, ha defensat que “això requereix feina, estratègia i entendre molt bé el que ens demanen els ciutadans”.

Pascal ha reivindicat un PDeCAT que “obri les seves costures” i sigui capaç d’aplegar gent de fora de la formació. “Podem triar entre ser un projecte autocomplaent, que es miri el melic, o ser un projecte obert, dinàmic i plural”, ha assenyalat. Ha situat JxCat com a “exemple tangible” d’aquesta voluntat.

Posen condicions a Sánchez

Pel que fa a la moció de censura presentada per Pedro Sánchez, Pascal ha volgut recordar que el secretari general del PSOE “s’ha passat els últims dies insultant el president Torra” i que ha estat “còmplice” del 155. “Els nostres vots han de tenir condicions, però la política és parlar”, ha sostingut. No obstant això, ha avisat que els seus vots “no són compatibles” amb Ciutadans.

Pascal també s’ha referit a l’assemblea ordinària que celebraran el 20, 21 i 22 de juliol a Barcelona, i on volen llimar les diferències amb els crítics amb la direcció. En aquest sentit, ha instat a treballar perquè la “fotografia” que en surti “ens satisfaci a tots”, com segons ha dit no va passar fa dos anys.