Tens cara a cara entre el ministre Cristóbal Montoro i el portaveu del PDeCAT al Senat Josep Lluís Cleries durant la sessió de control, com a conseqüència de la investigació endegada pel Ministeri d'Hisenda a diverses entitats i mitjans pròxims al sobiranisme, a la recerca de les factures del referèndum. Cleries ha acusat el govern espanyol de demanar documentació només per "assenyalar i difamar", ja que Mariano Rajoy va dir que no s'havia destinat un euro a l'1-O, alhora que el ministre s'ha tornat que això era la "cantarella habitual" dels independentistes.

"Vostè no es creu ni a si mateix", ha dit Cleries sobre les diverses declaracions del ministre sobre que no hi hauria referèndum, perquè els comptes de la Generalitat estaven controlats, a més de la seguretat mostrada per Rajoy al Congrés. "No fiscalitzen contractes i factures, persegueixen persones per les seves idees", ha considerat, en conseqüència. "Els investiguen pseudojudicialment vulnerant els seus drets. És la cacera de bruixes, la pèrdua de qualitat democràtica de l'Estat espanyol. La democràcia en liquidació!", ha exclamat el senador demòcrata.

"Si la democràcia està en liquidació, no sé què fa vostè assegut a l'escó. No s'ho creu, quin problema hi ha de verificar on han anat les subvencions? Es persegueix a qui no ha complert la llei. O és que vostè donava subvencions il·legals?", ha respost el ministre. Montoro ha dit que els requeriments ja s'havien fet amb anterioritat i que Hisenda només demanava informació econòmico-financera, expedients de contractació i subvencions. "Vostès segueixen sent ostatges del discurs victimista i dels polítics que van decidir dinamitar la convivència ciutadana", ha denunciat.