La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha comparat el seu partit amb el moviment “En Marche”, que ha portat Emmanuel Macron a la presidència de França, i ha definit el PDeCAT com “el gran partit de centre de la Catalunya del segle XXI”.

El partit presidit per Artur Mas ha celebrat aquest dissabte la seva primera conferència ideològica per defensar “el projecte de país” del partit. Durant la seva intervenció, Pascal ha reivindicat la centralitat política del seu partit i ha defugit les “solucions fàcils, basades en emocions” que defensen els populismes.

En aquest sentit, el PDeCAT s'ha definit com un partit “social-liberal, defensor de l’Estat del benestar, humanista i demòcrata”. De fet, Pascal ha subratllat la defensa del partit al dret a decidir i ha assegurat que “ja forma part de l’ideari col·lectiu del partit”.

Amb aquestes paraules ha volgut recordar que no abandonaran la idea del referèndum i també advertir a aquelles forces polítiques que els demanen que tornin al catalanisme que defensava l’antiga Convergència. “No ens mantindrem ni en una democràcia que ens vol tutelar ni en una democràcia de baixa qualitat com l’espanyola”, ha advertit.

De fet, durant el seu parlament, Pascal s’ha referit diverses vegades a les crítiques de la resta de partits. A tots aquells que els situen com la “dreta immobilista” els ha recordat que la situació en l’eix esquerra-dreta “no és la solució a res”.