El PDeCAT reclama saber quin és l'ús de les llengües cooficials al Govern espanyol i quines mesures pensa prendre l'executiu de Rajoy per garantir els drets dels ciutadans a dirigir-se en qualsevol d'aquestes llengües cooficials a l'administració pública

El portaveu d'Educació i Cultura del Partit Demòcrata al Congrés, Sergi Miquel, ha presentat aquest dimarts dues preguntes dirigides al Govern espanyol sobre l’estat de les llengües cooficials a l’administració pública. Miquel demana a l'executiu de Rajoy si "creu que els ciutadans de territoris amb llengües cooficials tenen el dret a dirigir-se en qualsevol de les llengües cooficials a l’administració publica". A més, exigeix saber "quines mesures pensa prendre el Govern per tal de garantir aquest dret".

Per altra banda, Miquel demana als populars si "la defensa del dret a dels ciutadans dels territoris amb llengües cooficials a poder dirigir-se a l’administració pública en qualsevol de les llengües cooficials forma part del necessari respecte al pluralisme lingüístic i defensa de la riquesa cultural".

Aquesta no és la primera vegada que el PDeCAT pregunta per les prioritats lingüístiques del Govern espanyol. Miquel ja va presentar una bateria de preguntes el passat mes de juliol sobre les comunitats catalanoparlants d’arreu del món i el seu dret a viure “amb la màxima normalitat” la seva llengua. Així mateix, la portaveu de Justícia del PDeCAT, Lourdes Ciuró, va registrar també a l’estiu una Proposició no de Llei per tal de garantir l’ús del català en l’administració de Justícia.