El coordinador de diputats i senadors a Madrid, Jordi Xuclà, ha explicat que la formació s’inclina per l’abstenció en la moció de censura de Podemos al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy. En una entrevista a l’ACN, Xuclà s’ha mostrat una “gran decepció” amb Podemos i critica que enlloc d’aplicar “característiques de la nova política”, ha posat per davant de l’alternativa a Rajoy la seva promoció d’un candidat o un programa.

No obstant, Xuclà ha subratllat que els diputats al Congrés estan “disposats” a negociar una majoria alternativa al govern de Rajoy, però ha insistit que ara mateix el partit està “més aviat en l’abstenció”. “Veiem una distància molt llarga en la possibilitat de votar favorablement” en la moció, tot i que el PDeCAT manté “els canals oberts” per “deliberar” i explorar un canvi en el sentit del vot.

Xuclà també ha retret a Catalunya en Comú que no acabi de “participar activament” en les convocatòries del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a l’hora de preparar el referèndum. Xuclà també ha demanat que no condicionin la defensa del dret a decidir a “cap càlcul partidista” per part de Catalunya en Comú i Podemos.

Relacionat amb el referèndum, Xuclà ha explicat que el PDeCAT presentarà una moció perquè el 20 de juny el Congrés es posicioni sobre el referèndum, que ja tindrà data i pregunta concretada.