El diputat del PDeCAT i alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha afirmat aquest divendres que l'exconseller de Justícia Germà Gordó hauria de fer un “pas al costat per no perjudicar el procés” després d’estar investigat pel TSJC pels presumptes delictes de suborn, malversació, prevaricació i tràfic d'influències pel cas del 3%.

Casals, que ho ha dit en declaracions a Els Matins de TV3 i deixant clar que era una opinió personal i no en nom del partit, ha afegit que l'exconseller hauria "d'analitzar" el context polític actual i si la seva situació pot ser contraproduent per a la seva investigació.

Segons ha explicat l’alcalde de Molins de Rei, els estatuts del partit determinen que s’ha de renunciar al càrrec que s’ocupa en el moment que s'obre judici oral i no en la situació d'investigat, però ha recordat que el seu càrrec va més enllà del PDeCAT ja que és diputat de Junts pel Sí.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha obert una investigació contra l'exconseller de Justícia i diputat de Junts pel Sí (JxSí) Germà Gordó pel cas 3%. La Sala Civil i Penal del tribunal ha acordat declarar-se competent per obrir diligències contra Gordó, que és aforat per la seva condició de diputat, després que ho demanés el jutge del Vendrell que porta la instrucció del cas de presumpte finançament irregular de l'antiga Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). 

Germà Gordó seguirà de diputat al Parlament, però ha acordat amb el Partit Demòcrata (PDeCAT) la seva baixa com a membre de la Comissió de Justícia del Parlament i, per tant, de la seva presidència, segons un comunicat del partit. En un comunicat, la formació ha afegit que l'exconseller reafirma que mai no ha fet "cap actuació fora de l’ordenament jurídic" i ha demanat que es respecti el "principi de presumpció d’innocència".