El Partit Demòcrata començarà la seva particular campanya a favor del ‘sí’ en el referèndum el proper dissabte 25 de març. Tal com ha anunciat avui al matí la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, el tret de sortida a la campanya serà un gran acte de suport a Artur Mas, Irene Rigau, Joana Ortega i Francesc Homs pels processos judicials que hi ha oberts arran de la seva implicació a la consulta del 9-N.

Així doncs, en el marc del consell nacional de la formació, Pascal ha assegurat que el referèndum es farà tant sí com no, tot i aquells “que no volen que ens vagi bé”, i que el partit demòcrata haurà de remar amb molta força per aconseguir “el sí rotund” a un millor país.

“El Govern convocarà el referèndum i a nosaltres ens toca remar per guanyar-lo i per convèncer. Quan sortim al carrer hi ha gent indecisa, que dubta, i nosaltres hem de sortir a convèncer aquesta gent”, ha remarcat la coordinadora, animant així els seus companys de partit a afrontar tota la feina “que se’ns està girant de cara aquests darrers mesos”.

Feina “micro” i actes “macro”

Més enllà de l’acte del proper cap de setmana, Marta Pascal no ha detallat de manera concreta cap altre element de la campanya, però sí que ha explicat que s’organitzarà en dos nivells: un de “macro”, a més gran escala, amb celebracions i grans intervencions, i un de “micro”, que consistirà en accions de “petit format” -les conegudes com a “porta a porta”- i que significarà el retorn a les reunions de “tupper”. “La llibertat d’un país no es guanya amb grans proclames, sinó en el dia a dia”, ha remarcat.