El coordinador de diputats i senadors del PDeCAT a les Corts, Jordi Xuclà, ha explicat que vol dur a terme una reorganització per aconseguir una major implicació dels seus 12 diputats per marcar perfil propi i diferenciar-se així d'ERC, amb qui no comparteixen grup en el Congrés i Senat però sí en el Parlament, amb JxSí.

"És a Madrid on podem perfilar més que el nostre programa econòmic no és exactament el d'ERC, que la nostra manera d'enfocar prioritats en inversió pública és diferent de la d'ERC", ha recalcat Xuclà.

Per a Xuclà, el Congrés i el Senat suposen per al PDeCAT una finestra per marcar múscul, i més quan considera que el partit ha d'estar "a punt per a un escenari de confrontació electoral competitiu entre ofertes ideològiques diferents".

Per això, vol maximitzar les capacitats dels 9 diputats i 3 senadors que el partit té a les Corts i que treballin de forma més coordinada: "No dic que farem un 'gabinet a l'ombra', però sí un repartiment de funcions per marcar les diferents àrees del Govern i entrar al detall del que es vota".

Malgrat apreciar el valor de JxSí en el Parlament, ha deixat clar que es tracta d'una coalició per complir amb un programa "molt concret i per a un termini d'un any i mig", i que el PDeCAT vol créixer i arrelar en la societat catalana amb un projecte propi.