El PDeCAT no presentarà esmena a la totalitat dels pressupostos de l'Estat i s'obre a una negociació amb el govern de Pedro Sánchez. El diputat demòcrata al Congrés, Ferran Bel, ha assegurat que el projecte del govern espanyol és "millorable", que els seus diputats no podrien ara mateix ni votar a favor ni abstenir-se, però ha subratllat que en una situació de crisi sanitària seria una "irresponsabilitat intentar boicotejar-los ara".

Bel ha recordat que Sánchez encara governa amb els pressupostos de l'executiu de Mariano Rajoy; que ja va intentar aprovar uns comptes el 2019 -"sense cap ànim de negociar res", ha retret-; i que aquest cop els comptes s'aproven escurçant tots els terminis, per la qual cosa divendres acaba el període per presentar esmenes a la totalitat.

A parer del diputat demòcrata, el govern de Sánchez ha mostrat "la voluntat de poder negociar-los" i hi ha "marge de maniobra" per fer-ho. En aquest punt, Bel ha subratllat la necessitat de resoldre diferent partides compromeses amb els ajuntaments.