L’assemblea del PDeCAT ha aprovat una esmena per crear la comissió de transició que ha de conduir el pas d'aquest partit a la Crida Nacional per la República de Carles Puigdemont.

L’esmena, que s'ha aprovat en el marc de la ponència d'organització, emplaça a més els simpatitzants del partit a sumar-se a la Crida. L'ha defensat el responsable del grup parlamentari de JxCat, Albert Batet, i ha aconseguit garirebé la unanimitat dels militants, amb només una abstenció.

L'esmena aprovada consta de tres punts. En primer lloc, es demanarà als associats a títol individual que s'adhereixin a la Crida, també es formarà una comissió de transició per debatre de quina manera s'hi ha d'integrar el PDeCAT i, finalment, s'ha acordat que qualsevol acord que s'adopti sobre la transició al moviment de Puigdemont sigui ratificat per tots els associats del partit.  

La comissió de transició forma part de la proposta d'acord que els diferents sectors del partit van plantejar a la coordinadora de la formació, Marta Pascal, dijous al vespre, juntament amb una executiva presidida per David Bonvehí, número dos de Pascal a l'actual direcció.

Aquesta comissió hauria d'estar integrada per una part de la direcció del partit i pels consellers empresonats a la presó de Lledoners, que han tingut una part molt activa en l'impuls d'aquesta proposta.

Els crítics han rebut l'aprovació de l'esmena com una victòria, atès que la comissió de transició és una peça fonamental de la proposta d'acord que defensen.