El coordinador del PDeCAT, David Bonvehí, ha reclamat "responsabilitats" al portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, després que s'han fet públics els missatges de Whatsapp en què es vanta d'haver aconseguit el control de la sala segona del Tribunal Suprem per la porta del darrere.

Bonvehí ha evitat parlar obertament de la dimissió del portaveu popular perquè, segons ha explicat, mentre ell compareixia en roda de premsa els diputats i senadors demòcrates estaven reunits estudiant el tema.

Segons el coordinador del partit, el missatge de Cosidó "demostra que aquesta justícia està totalment polititzada, que no té independència judicial respecte dels poders polítics de l'Estat".

El responsable demòcrata ha hagut de respondre durant la roda de premsa diferents qüestions sobre les reticències que dirigents del seu partit estan expressant en públic sobre la Crida que impulsa Carles Puigdemont, entre els quals el portaveu al Congrés, Carles Campuzano, i la membre de l'executiva i alcaldessa de Calella, Montse Candini. 

"Hi ha diferents visions sobre la millor manera de sumar", ha admès Bonvehí, que ha insistit que la comissió delegada que es va crear en el darrer congrés demòcrata i que es reuneix cada dilluns a Lledoners està ultimant un document amb la proposta de "sumar" que s'haurà de sotmetre a la consideració dels simpatitzants.

Amb tot, i abans de tancar l'encaix amb la Crida, el màxim responsable del PDeCAT ha explicat que ja està treballant en la imatge i el lema de la campanya del PDeCAT a les municipals, on es presentarà rere les sigles de JxCat, i que els conceptes prioritaris seran "transversalitat i unitat".

Pel que fa la reunió de la comissió del reglament del Parlament d'aquest dilluns, ha assegurat que el seu partit avala la investidura a distància de Puigdemont, que es pretén aconseguir en la ponència conjunta de reforma. "Si el reglament del Parlament pogués permetre la investidura a distància seria una bona notícia per a la democràcia i per al respecte dels resultats del 21-D".

Finalment, el PDeCAT posarà en marxa entre el desembre i el gener les primàries per a les eleccions europees, tot i que encara no ha tancat la fórmula amb què es presentarà a aquests comicis, on aposta per un "front independentista català com a primera opció", o bé una aliança amb partits bascos i gallecs, a la qual se sumi aquest front, o bé mantenir l'espai amb alguna formació d'Euskadi i Galícia, com va fer CDC en els darrers comicis europeus.