El PDeCAT demanarà la compareixença urgent de la ministra de Justícia al Congrés, Dolores Delgado, per donar explicacions dels insults i desqualificacions als dirigents independentistes catalans a través del correu electrònic oficial del CGPJ (Consell General del Poder Judicial). El PDeCAT també denunciarà el cas a la Fiscalia i proposarà la creació d'una Comissió d'investigació al Congrés. 

El Partit Demòcrata considera "gravíssimes i aberrants" aquestes revelacions, que certifiquen la "persecució ideològica" de l'independentisme català i la "total indefensió i inseguretat jurídica a l'Estat" i haurien de comportar "l'anul·lació immediata" del procés judicial contra els dirigents independentistes.  

Per la seva banda, el president a l'exili, Carles Puigdemont, ha fet una piulada instant a Borrell a "convèncer a Europa que això és el normal en una democràcia exemplar". A més a més, el president assegura que la justícia a Espanya està en mans de "fanàtics amb toga i salvapàtries monàrquics".

El missatge de Puigdemont és una resposta a una piulada del coordinador federal d’Izquierda Unida, Alberto Garzón, que indica que "la democràcia espanyola té un greu problema" perquè, segons ell, "El poder judicial està contaminat i infiltrat d'ideologia reaccionària".