La direcció executiva nacional del PDeCAT ha celebrat una reunió de treball aquest divendres on ha acordat collar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, pel que fa als pressupostos generals de l'Estat i ha ratificat el seu suport al president Carles Puigdemont i al president Quim Torra.

La trobada, que en un comunicat han qualificat de "molt profitosa", ha servit per coordinar i marcar l'estratègia política dels propers mesos i per assignar les tasques que els diferents membres de la direcció del partit assumiran a partir d'ara. Durant la reunió, els membres del PDeCAT han ratificat "el suport als presidents Puigdemont i Torra i al Govern de la Generalitat" després de les últimes polèmiques al Parlament i les discrepàncies amb ERC. 

La formació assegura que refermen el suport als presidents "davant la falsa normalitat que el Govern espanyol del PSOE intenta vendre a l'opinió pública, una normalitat inexistent en un context en el qual a Catalunya hi ha presos polítics, exiliats, repressaliats, persecució als alcaldes...". Els membres del partit han coincidit en que el ple suport al Govern català "serà la millor manera d'afrontar les sentències als presos polítics quan es produeixin". 

Els pressupostos de Sánchez

La decisió més contundent s'ha pres en referència als pressupostos de l'Estat: sobre aquest tema, el PDeCAT ha mantingut la seva posició de no aprovar-los "si no hi ha moviments amb els presos polítics i si el govern de Sánchez no entoma seriosament el debat sobre el dret a l'autodeterminació atenent la voluntat de la ciutadania catalana expressada els passats 1 d'octubre i 21 de desembre de 2017".

D'altra banda, la direcció ha pactat reforçar la feina a nivell internacional i posar en marxa un grup de treball de cara a les municipals de l'any vinent. Aquest grup per les eleccions haurà de preparar la maquinària electoral del partit i precisa que es farà "en coordinació amb la resta d'actors".

Finalment, el comunicat informa que la propera reunió de la direcció del PDeCAT es celebrarà el mes de novembre a Waterloo amb Puigdemont.