El regidor del PDeCAT a Barcelona Jaume Ciurana ha anunciat aquest divendres les preguntes que li farà el seu grup a l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, en el pròxim ple municipal. El PDeCAT demanarà explicacions a Colau sobre els motius pels quals encara no ha denunciat l'oferiment per acabar el seu grau de "manera fàcil", segons declaracions de la mateixa Colau.

Concretament, el grup liderat per Xavier Trias, li farà dues preguntes més a l'alcaldessa de Barcelona. En primer lloc qui i en quines circumstàncies li va fer l'oferiment per acabar el seu grau en Filosofia. I, en segon lloc, si Colau és conscient que fent aquestes declaracions posa en dubte el prestigi de la mateixa Universitat de Barcelona i el dels mateixos estudiants que cursen els seus estudis al centre.

Aquest anunci del PDeCAT arriba després que Colau assegurés que a ella li havien ofert acabar la carrera sense anar a classe al programa Els Matins, de TV3 i la mateixa universitat hagi demanat també explicacions a Colau sobre aquestes afirmacions. 

Collboni

El president del grup municipal del PSC de Barcelona, Jaume Collboni, també ha demanat a l'alcaldessa que denunciï l'alta directiva i que aclareixi qui és aquesta persona i si l'empresa té alguna vinculació amb l'Ajuntament de Barcelona. El socialista ha insistit que es tracta d'una irregularitat "molt greu" i que s'hauria de denunciar davant la justícia. "Esperem que l'alcaldessa després de disculpar-se, en els propers dies expliqui qui li va fer l'oferiment", ha reclamat.