El Grup Municipal del PDeCAT a l'Ajuntament de Barcelona ha denunciat que les agressions de manters a la Guàrdia Urbana, com la que es va produir ahir, ja no són "un fet aïllat" i ha exigit a l'alcaldessa Ada Colau un canvi radical d'actitud per capgirar aquesta situació. El regidor Jordi Martí considera que la policia local està en una "situació límit de "desprotecció, desemparament i desmotivació" i ha reclamat dotar-la d'instruccions, mitjans i suport polític per fer front a la venda ambulant il·legal. La denúncia del PDeCAT arriba després que aquest dissabte a la tarda es va produir un nou enfrontament entre la Guàrdia Urbana i manters a la plaça de Catalunya amb el resultat de diversos agents ferits lleus.

"Ens trobem amb un altre greu episodi de violència contra la Guàrdia Urbana per part de venedors de 'top manta' i, lamentablement, aquest no és un cas aïllat", afirma en un comunicat el regidor de Seguretat i Prevenció del grup Demòcrata, Jordi Martí. El regidor del PDeCAT ha recordat un altre cas recent al distribuïdor central de les línies del Metro i FGC al subsòl de la plaça de Catalunya "amb molta violència", que el seu grup va denunciar.

Segons Martí, la "inacció" del govern de Colau davant aquests fets deixa la Guàrdia urbana en una situació "insostenible". Martí ha demanat la detenció dels responsables de les agressions d'aquest dissabte i ha donat el seu suport als agents ferits. Alhora, ha reclamat que l'Ajuntament es personi judicialment si s'obre un procés contra els responsables d'aquests episodis violents i ha avançat que en la propera Comissió de Presidència demanarà responsabilitats. Martí s'ha reunit aquesta setmana amb els sindicats de la Guàrdia Urbana i ha pogut copsar, ha dit, la seva "desmotivació, preocupació i irritació" per aquesta qüestió.