La números dos del PDeCAT, Míriam Nogueras, no ha amagat el rebuig del seu partit a la candidatura de Ferran Mascarell per a l'Ajuntament de Barcelona i ha advertit que "amb projectes personals es complica tot". "L'objectiu és anar junts, confonem a la gent creat llistes noves", ha advertit.

Mascarell ha anunciat aquest matí la seva candidatura i ha argumentat la impossibilitat d'arribar a un acord amb la resta de formacions, tot i que no descarta a què sigui finalment possible.

Nogueras ha posat en dubte que no s'hagi pogut pactar una candidatura conjunta, ha assegurat que el seu partit no ha "tancat cap porta" per arribar a una entesa, que és Neus Munté qui s'encarrega de les converses i que els demòcrates es mantenen a la taula de negociació per la qual cosa no descarten cap escenari.

"Això no va de projectes personals, va d'un projecte de país, fer República. Amb projectes personals es complica tot", ha retret, per la qual cosa ha insistit: "Ens mantenim oberts a una candidatura àmplia, oberta i transversal per aconseguir guanyar l'alcaldia de Barcelona".

Vaga de fam

La vaga de fam dels presos polítics ha estat el tema amb què ha obert la roda de premsa, per assegurar que Jordi Sànchez i Jordi Turull "estan forts, determinats i molt convençuts de la decisió que van prendre". "Com a Partit Demòcrata donem ple suport", ha assegurat la dirigent demòcrata en prendre la paraula.

Ha recordat que als presos polítics se'ls han acceptat els 9 recursos que han presentat al TC, el primer fa més d'un anys, i que aquets tribunal bloqueja el seu accés al Tribunal Europeu de Drets Humans. "Denunciem des del PDeCAT la inseguretat jurídica, que ens afectat a tots plegats", ha subratllat. Nogueras ha interpel·lat els "líders internacionals" i ha reclamat que "actuïn".

Manté el no als pressupostos

En relació a les eleccions andaluses ha assegurat que el PDeCAT es manté en el seu posicionament i en el "no" als pressupostos de l'Estat. "S'ha homologat l'ultradreta i aquí hi ha uns responsables. A qui toca reflexionar és al PSOE. L'agenda política la marca VOX des de fa un any i mig. I nosaltres ho patim. Els que avui es lamenten són els mateixos que els han acompanyat a totes les manifestacions que han fet", ha retret. 

Pel que fa la negociació dels pressupostos ha assegurat que el PDeCAT segueix mantenint l'increment fiscal com una línia vermella, tal i com va assegurar dilluns passat el president del Parlament, David Bonvehí. Dijous passat, però, el vicepresident, Pere Aragonès, no va descartar aquesta possibilitat després de reunir-se amb els comuns.