El candidat a la investidura del PDeCAT continua sent Jordi Sànchez. Així ho ha assegurat Maria Senserrich, membre de l’executiva del partit, després de la reunió de la direcció d’aquest dilluns. En aquest sentit, ha assegurat que tenen un “bri d’esperança” en allò que pugui passar aquest dimarts en la vista del número dos de JxCat al Tribunal Suprem. Per altra banda, ha apel·lat a la “responsabilitat i generositat” de la CUP per a “fer Govern i fer país”.

“No estem treballant en un pla C”, ha insistit Senserrich, que ha mostrat el seu suport a l’eina de la qüestió de confiança oferta pels negociadors de JxCat a la CUP. “El nostre candidat és Jordi Sànchez i no posarem altres noms sobre la taula”, ha afegit. També ha descartat que la renúncia de l’escó de Carles Puigdemont i Toni Comín estigui sobre la taula. S’ha compromès a “esgotar” la via de Sànchez. “fins a l’últim minut”, sense avançar escenaris.

La membre de l’executiva del PDeCAT ha subratllat la “urgència” per formar Govern i aixecar l’aplicació de l’article 155, que està sent “d’una gran duresa”. En aquest sentit, ha dit que no és incompatible formar un Govern urgent amb la investidura de Sànchez, avui a la presó.

Per altra banda, Senserrich ha contraposat les manifestacions dels pensionistes i de Som Escola del dissabte amb la de Societat Civil Catalana de diumenge. “Feien crits i proclames que són un descrèdit per a la política i el país”, ha criticat. En aquesta concentració van escoltar-se novament crits de “Puigdemont a prisión”.

Finalment, Senserrich ha tret ferro al moviment dels independents de Junts per Catalunya per a constituir-se en una associació. “Indiferentment dels moviments, la nostra prioritat és el país i fer Govern”, ha afirmat.