El PDeCAT ha registrat aquest dimarts una petició de compareixença del ministre d’Exteriors, Josep Borrell, perquè expliqui a la Comissió d’Exteriors “els motius” pels quals va afirmar davant els ministres d’Exteriors europeus que “els famosos 1.000 ferits” de l’1-O van ser "fake news", ja que ―segons el ministre― només n'hi va haver dos.

El partit català demana a Borrell que clarifiqui en què basa aquesta afirmació i per què diu “que les imatges de càrregues policials de l’1-O i dels ferits que hi va haver són un exemple de fake news”.

La petició arriba després que el ministre d'Exteriors identifiqués com a fake news "els famosos mil ferits durant el referèndum il·legal a Catalunya". Ho va fer aquest dilluns en una reunió del Consell de la Unió Europea on també va explicar als seus homòlegs que "les imatges que es van propagar aquells dies sobre l'actitud violenta de la policia" eren "falses" i que "hi va haver una quantitat enorme d'informació" aquells dies que provenia de servidors "situats en territori rus o veneçolà".