El PDeCAT assegura que no se sent pressionat per la possibilitat que el president espanyol, Pedro Sánchez, decideixi convocar eleccions. El president del partit, David Bonvehí, insisteix que només els pressiona el compromís amb els ciutadans i que si Sánchez no mou peça, no es tramitaran els pressupostos.

Perquè el PDeCAT retiri l'esmena a la totalitat dels comptes, que s'ha de votar dimecres, Sánchez hauria de concretar "una proposta de veritat per escrit", reprenent el fil argumental que es va apuntar en les converses de la setmana passada: "amb una taula de partits; ha de quedar clar que s'ha de poder parlar de tot, també del dret a l'autodeterminació; i concretar la figura del relator i el nom de la persona que ha d'assumir aquest paper, així com  el calendari d'aquestes reunions.

"Que es torni una setmana enrere i que es concretin aquests aspectes", ha sintetitzat Bonvehí.

El PDeCAT ha celebrat la reunió del comitè federal del partit després de celebrar una reunió de coordinació al Parlament amb JxCat i la Crida per evitar els grinyols que es van produir la setmana passada entre les intervencions de les diferents veus d'aquest espai.

"No ens aixecarem de la taula de negociació i diàleg fins dimecres, quan acaba el termini per votar la tramitació dels pressupostos. Estem atents si el PSOE canvia d'opinió", ha advertit Bonvehí.

Davant la possibilitat que es convoquin les eleccions general el 14 d'abril, Bonvehí ha assegurat que no se senten pressionats i s'ha qüestionat que realment aquest sigui un horitzó que es planteja la formació socialista. 

"Ens sentim pressionats per complir allò que ens hem compromès amb la ciutadania: que un dia la gent pugui votar en un referèndum d'autodeterminació i ser coherents amb la governança de Catalunya", ha sintetitzat.

En qualsevol cas, Bonvehí assegura que el seu partit està preparat "per a qualsevol eleccions" tot i que ara la maquinària està a punt per a les europees i municipals. De fet, el partit aprovarà dilluns vinent l'equip de campanya de cara a les municipals i el 23 de febrer organitzarà una convenció municipalista per donar a conèixer els candidats.

Els demòcrates han fet també una crida a la participació a les manifestacions i mobilitzacions previstes amb motiu del judici de l'1-O, a més de garantir el màxim compromís per denunciar al món i dins l'Estat espanyol que no hi ha cap delicte penal al voltant del referèndum. El PDeCAT serà a les 9 del matí davant el Suprem i seguirà també el judici dins de la sala.