Els dos candidats a les primàries del PDeCAT a Barcelona Neus Munté i Carles Agustí, aposten per una llista unitària sobiranista i recullen així la proposta que va llençar el filòsof i periodista Jordi Graupera que apostava per aglutinar totes les forces independentistes de la ciutat. 

La precandidata Neus Munté ha defensat que una candidatura "conjunta amb el sobiranisme" és el què "hem de buscar i hem de treballar per tenir garantida una victòria" i alerta que en cas contrari, "guanyarà la llista més votada encara que sigui per un vot". Munté ha reafirmat el seu compromís amb la unitat de les forces independentistes "com ja va fer el PDeCAT el 21-D ". "Parlaré amb tothom", ha assegurat.

L'altre precandidat a l'alcaldia de la ciutat pel PDeCAT Carles Agustí també ha apostat per una llista unitària i ha apel·lat a Alfred Bosch, candidat per Esquerra Republicana, a formar-ne part. Assegura que és la manera d'enfrontar-se a la proposta de Ciutadans de convertir Manuel Valls en cap de cartell de la formació. Sobre l'exprimer ministre francès ha assegurat que "l'estan portant per camins que ni ell mateix acaba de conèixer". 

Per la seva banda, Munté s'ha mostrat  "sorpresa" per la possible candidatura de Valls . "Benvingut tothom que tingui coses a dir sobre Barcelona, però és una ciutat que te l'has de sentir teva i que en formes part", ha assenyalat Munté ha manifestat que "em sorprèn molt que una persona que fa anys i anys que no ha viscut a la ciutat cregui que pot connectar de manera immediata i des de París amb els interessos i les necessitats dels barcelonins".