El PDeCAT ha reaccionat a la retirada de l'obra de Santiago Sierra per part d'IFEMA de la fira d'ARCO presentant una bateria de preguntes al govern espanyol per saber si existeix la seva implicació en la decisió. Els demòcrates reconeixen que la gestió del fet no correspon al ministre d'Educació, Cultura i Esports Íñigo Méndez de Vigo, sinó a l'Ajuntament de Madrid i la Comunitat. Tanmateix, volen que la Moncloa es pronunciï sobre l'opinió que li mereix el fet, després "d'una setmana negra per a la llibertat d'expressió a Espanya", segons el portaveu Sergi Miquel –un cop coneguda la sentència de 3 anys i mig de presó per al raper mallorquí Valtonyc o la prohibició del llibre Fariña–.

"És un Estat disposat a acabar amb totes les expressions culturals o polítiques que no li semblin bé. Ho havíem constatat a Catalunya, però ara salten altres alarmes. És una distopia. Hem de trobar la fórmula justa aquells qui creiem en la llibertat d'expressió clara i directa", ha denunciat Miquel des del Congrés.

"Ha tingut el govern espanyol alguna relació amb aquesta decisió? Considera el govern espanyol que l'art ha de ser censurat si genera polèmica? Considera el Govern que mesures preses en els últims dies com la retirada del llibre Fariña, la pena de presó per al cantant Valtonyc o la retirada d'obres que denuncien els presos polítics a Espanya de la fira ARCO limiten la llibertat d'expressió?", diu el text escrit, pel qual insten De Vigo a contestar i posicionar-se.