El PDeCAT ha admès aquest que l'acord per intentar una confluència amb el partit de Carles Puigdemont, Junts per Catalunya, “és avui més difícil que ahir”. Així ho ha dit el portaveu dels demòcrates, Marc Solsona, en declaracions a TV3, després que l'expresident de la Generalitat hagi anunciat des de l'exili de Brussel·les que trenca el carnet del PDeCAT.

Després de Puigdemont, altres pesos pesants del partit, com ara els presos, quatre consellers del Govern o la majoria de diputats, també s'han donat de baixa. Amb tot, Solsona ha afirmat que el nou escenari no ha de ser incompatible amb què els màxims dirigents de les dues formacions continuïn parlant, i ha assegurat que li consta que ho fan.

Solsona ha reiterat que la pugna judicial que ha suposat la gota que ha fet vessar el got de la paciència de Puigdemont i els seus acòlits és un tema “molt tècnic” sobre els poders registrals de la marca Junts per Catalunya. En cap cas ha admès “com s'ha interpretat amb mala intenció” que s'hagi volgut portar davant la justícia Puigdemont o els presos.

Per això ha defensat que, després de “constatar” que JxCat i PDeCAT són “dos partits” és “legítim” que hi hagi gent que es doni de baixa. En tot cas, Solsona ha donat per fet que “els camins tard o d'hora s'han d'acabar trobant”. I per això ha desvinculat l'enfrontament jurídico-administratiu amb la relació que puguin tenir en el partit les dues formacions. “Això no ha de ser incompatible” amb què els màxims responsables d'ambdues formacions, Carles Puigdemont i David Bonvehí, “continuïn parlant, i ens consta que ho fan”.

Sigui com sigui, i més enllà del desenllaç de la polèmica, Solsona ha assegurat que el PDeCAT “sempre ha concorregut” a les eleccions, i ha donat per fet que aquesta vegada “també ho farà”, amb independència de la fórmula que s'acabi adoptant.