"No mourem ni una coma d'allò que pensem". Després que ahir el Ministeri de l'Interior tombés el nom i les sigles del Partit Demòcrata Català (PDC) i qüestionés, fins i tot, els plantejaments independentistes que figuren en el preàmbul dels estatuts de la formació, avui la coordinadora general del partit, Marta Pascal, ha obert una petita porta a canviar el nom, però s'ha negat en rotund a fer-ho amb el text dels estatuts.

Pascal ha carregat contra Interior a El Matí de Catalunya Ràdio per no deixar-los registrar el nom perquè "no pensem com ells" i ha subratllat que "és molt poc demòcrata que no puguis posar en el gruix fundacional del teu partit l'esperit d'independència". 

Ja ahir, a l'entrevista del TN de TV3 es va mostrar convençuda que "l'espai polític que representem s'ha de poder legalitzar i registrar", però va criticar el veto d'Interior per deixar posar el nom "partit", però no "demòcrata" perquè hi ha moltes formacions que inclouen aquest terme i no entén per què ells no poden utilitzar-lo.

Clara intencionalitat política

Deixant clar que "nosaltres no baixarem de cap manera els braços" per la "clara intencionalitat política" que veuen en aquesta acció. Segura de si mateixa, i de tot el que representa el PDC, la coordinadora general del partit ha volgut cridar als quatre vents que "utilitzarem molta astúcia" perquè "ja sabem com les gasta el Ministeri de l'Interior".

A parer seu, "no pot ser" que hi hagi un partit que porti "falange" al seu nom i no es pugui registrar una paraula com "demòcrata" o "català". Emparant-se a l'esperit fundacional del congrés que va donar un nou nom a la formació, Pascal s'ha reiterat en la seva convicció de defensar aquesta idea perquè el Ministeri "està fent una persecució política en tota regla". 

Precisament per tot plegat, Pascal ha assegurat que "de cap de les maneres renunciarem al que obeeix a aquest esperit fundacional, que és perseguir un Estat per Catalunya" i, per això, "no abandonarem cap dels nostres principis fundacionals". 

Estil Maduro

Per la seva banda, el portaveu del PDC al Congrés, Francesc Homs, ha anat un pas més enllà i ha carregat de valent contra el Govern espanyol per considerar que actua amb un "estil veneçolà, un estil Maduro". Així ho ha dit a El Món a RAC1, on també ha volgut fer saber que "qui vulgui pensar que això no l'afecta, sincerament crec que s'equivoca".

Homs ha afegit que això té a veure amb què "des del Govern espanyol aprofiten per posar-nos-ho difícil" i que, precisament per això,  no és un problema entre ells i Demòcrates de Catalunya.