El suport anunciat de la CUP a la qüestió de confiança del president, Carles Puigdemont, no evita la tensió a mida que s'acosta la cita de dimecres al Parlament. La cupaire Mireia Boya ha respost amb contundència a través d'un tuit a les declaracions de la coordinadora del PDC, Marta Pascal, que aquest matí emplaçava la CUP a demostrar "altura de mires" i a no condicionar el seu vot a Puigdemont a la convocatòria del referèndum.

"Pel que fa referència al referèndum en parlarem quan calgui però en cap cas no pot ser una condició de res", ha advertit Pascal en la roda de premsa posterior a la comissió executiva del partit. 

La coordinadora ha reclamant a la CUP "unitat", altura de mires i aparcar "picabaralles i partidismes"; i ha advertit que la qüestió de confiança ha d'anar lligada a la tramitació dels nous pressupostos que presentarà el Govern.

Des de la CUP, la diputada Mireia Boya ha replicat amb un tuit en que demana al PDC que no faci "trampa".

La cupaire recorda al PDC que el seu grup ja ha avançat el suport a la qüestió de confiança, i que tot seguit caldrà concretar el referèndum -"el vol molta gent"- en el debat de política general que se celebrarà la setmana vinent i, en tercer lloc, arribarà el torn de debatre els pressupostos. Aquest és, segons Boya, l'"ordre lògic".