El socialista Patxi López manté la candidatura a les primàries per la secretaria general del PSOE. Ho ha assegurat després del recompte d’avals, en el que ha aconseguit els suports necessaris per presentar-s’hi, tot i quedar molt lluny dels seus contrincants, Susana Díaz i Pedro Sánchez. López s’ha quedat amb 10.866 avals, mentre que Díaz n’ha aconseguit 59.390 i Sánchez 53.117.

Tot i la distància, López ha assegurat que no es retira i que no farà “pactes foscos” amb altres candidats. D’aquesta manera, el candidat s’ha desentès de la proposta de pacte de Sánchez i li ha retret que primer l’anunciés a la premsa.

López ha lamentat que el partit està ara més “fracturat” i “dividit”, i ha assegurat que per aquest motiu manté la seva candidatura. En aquest sentit, el candidat basc ha demanat no repetir al proper congrés del partit, un escena com la de l’últim comitè federal, que va acabar en una batalla interna i la dimissió de Pedro Sánchez.  

Segons López, la seva candidatura té com a objectiu fer més fort el partit, en lloc de "debilitar-lo", i ha defensat la necessitat de què els militants puguin escollir la seva papereta en el proper Congrés. "Hi ha batalles que valen la pena ser donades, es guanyin o es perdin", ha assegurat el socialista.