L'exlehendakari Patxi López ha acusat Artur Mas de "dividir Catalunya" i de voler "partir en dos les nostres vides", mentre que de Rajoy ha dit que "ha abandonat Espanya". L'ara secretari d'Acció Política i Ciutadania del PSOE ha reivindicat "la suor" de la immigració espanyola a Catalunya dels anys 50 als 70 "per construir la Catalunya moderna" i ha apel·lat als "somnis compartits" de tots els espanyols.

Patxi López, a més, ha reivindicat el vot de classe obrera per al PSOE, afirmant que els "socialistes no som ni nacionalistes ni secessionistes", i que "un treballador no hauria de ser de dretes".

La candidata per Barcelona del PSC, Carme Chacón, ha acusat Rajoy de "barrut" per anunciar una baixada de l'IRPF en els majors de 65 anys que vulguin seguir treballant ja que, ha dit, la reforma no s'aplica als que guanyen menys de 12.000 euros l'any, "que són la majoria".

A més, ha tornat a marcar distàncies amb Ciutadans, titllant-los de "ser de dretes", tot afirmant que les seves mesures els delaten i ha recordat que el cap de llista de la formació d'Albert Rivera per Barcelona, Juan Carlos Girauta, es va presentar tres cops a les eleccions pel PP: "No hi ha dubte sobre amb qui pactaran", ha etzibat.