Vint-i-cinc persones, incloses unes vint que van arribar en un minibus llogat per la mateixa patronal”. Aquest va ser l’èxit que va tenir l’acte que la patronal unionista Empresaris de Catalunya va organitzar dimarts al vespre a Perpinyà amb la intenció de donar a conèixer el seu punt de vista sobre la situació econòmica a Catalunya, que ja es deixava entendre al títol de l’acte: “Com el separatisme genera tensions socials i una crisi econòmica.”

Segons ha informat el digital local Made in Perpignan, la trobada va comptar també amb l’assistència de dos empresaris francesos amb negoci a Barcelona, Philippe de Lagarde i Emmanuel Deleau, i la del diputat al Parlament de Catalunya Alfonso Sánchez Fisac, de Ciutadans.

Davant el reduït i, aparentment, convençut auditori, el president de la patronal, Josep Bou, va desenvolupar des del seu punt de vista les xifres de la fuga d’empreses a Catalunya arran de la celebració del referèndum de l’1 d’octubre del 2017, mentre que els dos empresaris francesos van testificar la “tensió generada pel conflicte”, malgrat que mantenen els seus negocis a Barcelona.

El mitjà citat esmenta també que Bou va provar d’advertir els nord-catalans dels perills del “colonialisme” arran del manifest signat per un centenar d’alcaldes de Catalunya Nord en defensa dels drets del poble català. Made in Perpignan també assenyala que alguns dels assistents van tenir problemes per seguir la conferència perquè es va fer en francès.