Nova patinada de l'estat espanyol en matèria de diplomàcia exterior. El consolat espanyol a Jerusalem ha indignat associacions i entitats israelianes en parlar "d'ocupació" de Jerusalem.

La problemàtica s'ha generat després que el consolat general d'Espanya a Jerusalem hagi difós a través del seu compte de Twitter la celebració d'una actuació de 'Pallassos en Rebeldia', artistes de circ que actuen, com s'autodenominen ells mateixos, "contra la ocupació". 

El missatge del govern espanyol, que pocs minuts després ha estat eliminat de les xarxes, convidava a "tots els infants que ho desitgessin a participar gratuïtament de l'espectacle". També concretava hora i lloc. 

Patinada diplomàtica consolat espanyol

WhatsApp Image 2019 09 16 at 12.31.03 (1)

La promoció del consolat espanyol ha indignat associacions isrealianes que han considerat que l'estat espanyol no s'ha de posicionar en qüestions diplomàtiques. L'Associació Catalana d'Amics d'Israel ha denunciat que el compte oficial de l'Estat espanyol a Jerusalem "parli d'ocupació... i en un acte infantil".

'Pallasos en Rebeldia', és una associació d'artistes del clown que neix de l'agrupació de diversos col·lectius com un "espai de solidaritat internacional i fraternitat entre els pobles que s'expressa a través dels riures i l'art", com expliquen a la seva pàgina web.