La ministra de Foment en funcions, Ana Pastor, ha tret pit aquest matí, defensant les inversions en infraestructures que l'Estat ha fet a Catalunya. Amb la frase del Quixot "Ladran, luego cabalgamos", la ministra ha vingut a dir que si parlen d'ells, és perquè alguna cosa deuen estar fent bé. En aquest sentit la ministra ha dit que "no entén els comentaris" de la Generalitat sobre els terminis de la B-40, el conegut Quart Cinturó, ja que encara queden dos anys de termini.

Aquest matí la ministra ha visitat les obres de la B40, després que Foment hagi reprès les obres d'aquest Quart Cinturó. En la visita la ministra ha assegurat que les obres de la B40, al tram entre Olesa de Montserrat i Viladecavalls, podrien finalitzar el 2018 i no descarta augmentar el seu pressupost, que ara és de més de 170 milions d'euros.

"Necessària per a la vertebració del territori"

Aquesta obra cobrirà un total de 6,5 quilòmetres, amb tres carrils per sentit, i connectarà els altres dos trams ja finalitzats que són els que uneixen Abrera amb Olesa de Montserrat i Viladecavalls amb Terrassa. La ministra ha qualificat l'obra de "complexa però molt important i necessària per a la vertebració del territori" i ha volgut deixar clar que ha sigut el govern espanyol "qui ha reprès les obres, com moltes altres obres a Catalunya".

Les obres  ja estan executades gairebé al 50% i es calcula que la nova infraestructura aculli la circulació d'uns 60.000 vehicles diaris. Foment també preveu treure ben aviat la licitació de l'estudi informatiu del tram entre Terrassa i Granollers.