La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha assegurat aquest dissabte que el recurs al Tribunal Constitucional per la moció que ratifica els objectius polítics del 9-N "és una mala notícia" i ha demanat al govern espanyol que rectifiqui abans de la reunió que mantindran el president de la Generalitat, Quim Torra, amb el cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez.

Després de reunir-se amb el conseller Lluís Puig a Brussel·les, Pascal ha reclamat a Sánchez que aprofiti la reunió  per fer marxa enrere i l'ha acusat de no desmarcar-se del seu predecessor. "Entre el senyor Sánchez i Mariano Rajoy ara mateix no hi ha diferències. Dilluns el senyor Sánchez té una oportunitat d'esmenar-ho", ha sentenciat. 

Pel que fa la impugnació, Pascal ha defensat que no faran "passos enrere" i que "l'1 d'octubre és el punt de partida". Així, ha afirmat que Torra discutirà amb Sánchez "de quina manera" es pot resoldre el conflicte "políticament", que per ella ha de passar per un "procés d'autodeterminació".