La coordinadora general del Partit Demòcrata Català, Marta Pascal, ha aprofitat la seva visita a la Universitat Catalana d’Estiu per subscriure la idea que ha apuntat aquest matí el secretari d’Economia del Govern, Pere Aragonès. Per Pascal, incloure una partida pressupostària respecte al possible referèndum unilateral d'independència (RUI) "no estaria de més".

En aquest sentit, la coordinadora del PDC ha expressat el seu recel davant aquells que conceben el RUI com un mecanisme de pressió de cara a la qüestió de confiança. “És una opció oberta però això tampoc ens ha de fer esclaus dels processisme”, ha afegit Pascal.

Precisament amb vista al proper 28 de setembre, la diputada de Junts pel Sí s’ha mostrat esperançada amb els “companys de la CUP”, als quals també ha volgut deixar clar que no els donaran “un xec en blanc”. 

Quant a la presència confirmada d’Ada Colau a la propera Diada, la dirigent del PDC ha comentat que “és una bona notícia” pel que representa “com a amfitriona”. Així mateix, Pascal ha celebrat que en el món dels comuns “s’impliquin en el procés de construcció nacional”.