La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, s'ha reunit aquest dijous amb l'exministre socialista Alfredo Pérez Rubalcaba a la cafeteria de l'hotel Santo Mauro de Madrid. La trobada, l'endemà que Pascal visités Puigdemont a Brussel·les, ha durant més d'una hora i mitja i també hi ha assistit el diputat del PDeCAT Jordi Xuclà.

La reunió, feta pública per Eldiario.es, ha servit per comentar la situació de Catalunya. Rubalcaba, actualment molt distanciat de la direcció del PSOE i de Pedro Sánchez, ha aconsellat a Pascal "buscar ponts amb el govern espanyol per traslladar les mateixes informacions i dubtes que Pascal i Xuclà estaven compartint amb ell", segons el diari.

El PDeCAT ha tret importància a la trobada i asseguren que ha estat "una pura coincidència". Els dos polítics no es coneixien prèviament. De fet, el vetarà socialista estava reunit amb un conegut periodista televisiu català que, en coincidir, els ha volgut presidentar. Rubalcaba no ha volgut fer cap valoració sobre la trobada.