La coordinadora general del Partit Demòcrata Català, Marta Pascal, ha sortit a tallar d’arrel les especulacions sobre un possible suport a la investidura del socialista Pedro Sánchez encara que no accepti parlar del referèndum.

“No hi ha investidura que valgui sense referèndum a Catalunya. Clar i català”, ha assegurat la líder del PDC a través d’un tuit.

Pascal responia així a les informacions publicades arran una entrevista a Catalunya Ràdio en què el diputat Francesc Homs ha manifestat que “el món independentista” té a les seves mans “fer fora Rajoy”. L'exconseller ha assegurat que el referèndum és per a aquestes forces una condició però també ho és fer tot el que es pugui per “fer fora el PP”. Tot i que ha afegit que la seva "inclinació personal" és que si no hi ha referèndum, no poden votar Pedro Sánchez, les seves declaracions han disparat les especulacions.

Per aquesta raó, el mateix Homs i les també membres de la comissió executiva del PDC, Elsa Artadi i Montse Candini, han sortit a desmentir amb contundència aquesta possibilitat a través del Twitter.