La coordinadora nacional del PDeCAT, Marta Pascal, ha apostat per sumar el partit a la Crida Nacional per la República que proposa Carles Puigdemont durant la seva intervenció a porta tancada davant l'assemblea nacional de la formació. Pascal, però ha advertit que aquest proposta ha de ser compatible amb mantenir "un partit fort".

La dirigent demòcrata, que està presentant l'informe de gestió de l'executiva davant l'assemblea sense presència de premsa, ha tingut interès en què la seva intervenció en aquest sentit fos coneguda més enllà de la reunió i ho ha publicat en el seu compte de Twitter.

Amb tot, la coordinadora demòcrata ha insistit també que aquesta aposta ha de ser possible amb "un partit fort" i ha fet una apel·lació a la unitat per acceptar "totes les sensibilitats".

La intervenció de la coordinadora s'ha vist precedida en les hores prèvies a l'assemblea per un pols entre Pascal i el sector afí a Puigdemont, que està posant en qüestió la seva continuïtat al capdavant de la direcció davant de les profundes discrepàncies que els separen.

Dijous al vespre les diferents famílies del partit van acordar una proposta que passa per deixar vacant el paper de la coordinadora general i el coordinador d'organització, en una direcció que tindria com a president David Bonvehí, fins ara número dos de Pascal, i que incorporaria totes les famílies del partit, inclòs Pascal. Aquest acord es coneix dins de la PDeCAT com a pacte de Lledoners arran de la intervenció dels consellers presos en aquell centre penitenciari.