La coordinadora general del Partit Demòcrata Català, Marta Pascal, ha assegurat que veuen una intencionalitat política "molt clara contra el que volem representar" en el rebuig al nom i les sigles de la nova formació. Pascal ha acusat al ministeri de l'Interior, responsable de la decisió, de dur a terme una "persecució política en tota regla".

Tot i això, ha assegurat que faran servir "molta astúcia" per fer front a la prohibició perquè, segons diu, "sabem com les gasta el ministeri d'Interior". Pascal ha criticat en una entrevista a TV3 que es puguin registrar partits amb paraules com "Falange" però que, en canvi, no es pugui fer amb "Demòcrata i Català".

"De cap de les maneres renunciarem a cap dels nostres principis fundacionals", ha sentenciat, en referència als qüestionaments dels plantejaments independentistes del partit que Interior també ha inclòs al seu informe. Pascal ha assegurat que no canviaran "ni un punt ni una coma del que es va aprovar el juliol" i seguiran treballant en el seu objectiu d'aconseguir un Estat per Catalunya,