La coordinadora del PDeCAT, Marta Pascal, assegura que no hi ha cap pacte per a la nova direcció de partit mentre la resta de famílies demòcrates afirmen el contrari. No només això, tant el president, Carles Puidgemont, com els dirigents demòcrates empresonats al centre penitenciari de Lledoners, haurien ajudat a construir aquesta acord que fins i tot es coneix ja dins del partit com a pacte de Lledoners.

Fonts de la formació asseguraven aquest matí a El Nacional, que ahir al vespre es va posar damunt la taula una proposta de consens que passaria per situar David Bonvehí, fins ara número dos de Pascal, a la presidència del partit. No es nomenaria cap coordinador general ni coordinador d'organització però es donaria cabuda a tots els sectors, inclòs Pascal.

No obstant, Pascal, segons aquestes fonts, hauria rebutjat l'acord. Aquest vespre, en arribar a l'assemblea nacional del partit, la coordinadora del PDeCAT ha negat que existís. 

"Estem treballant en una candidatura de consens. No hi ha hagut cap pacte rebutjat. No hi ha hagut res trencat, al contrari, hi estem treballant. Creiem que ens posarem d'acord perquè no hi ha diferències de fons", ha assegurat en arribar a la Fira on se celebra el conclave.

Altres dirigents del partit desmentien aquesta versió. No només això, els consellers Damià Calvet i Miquel Buch i la dirigent del partit a Barcelona Mercè Homs, han visitat avui els consellers Jordi Turull, Josep Rull i Quim Forn a Lledoners i els haurien reiterat l'aposta per aquesta fórmula.

En cas que Pascal no accepti l'entesa, l'alcalde de Molins, Joan Ramon Casals, ha insistit a les portes del conclave que presentarà una candidatura alternativa que garanteixi el suport a la proposta de la Crida Nacional per la República que ha plantejat Puidgemont aquesta mateixa setmana per "fer efectiva la república".