La convenció municipalista del PDeCAT convocada aquest divendres a Castelldefels ha avalat la proposta de la coordinadora general del partit, Marta Pascal, de presentar-se a les eleccions municipals de l’any vinent amb la marca JxCat.

En la intervenció amb què s'ha obert la convenció, Pascal ha apostat per sumar persones de dins i fora del partit al confeccionar les llistes per a les municipals del 2019, amb la finalitat de revalidar la condició de primera força municipalista.

La Convenció Municipalista del PDeCAT a Castelldefels (Baix Llobregat) compta amb la participació de més de 400 càrrecs territorials per preparar les pròximes eleccions municipals. Amb més de 435 alcaldies, l'objectiu de la formació és revalidar la condició de primera força municipal quatre anys després d'haver guanyat les eleccions municipals el 2015, llavors amb les sigles de CiU.

Per a aquests comicis de l'any vinent, Pascal ha proposat concórrer amb la marca electoral de Junts per Catalunya, amb la qual el president a l'exili, Carles Puigdemont, va aconseguir ser primera força sobiranista en les últimes eleccions catalanes.

En aquest context, i a un mes vista de l'Assemblea ordinària del PDeCAT -que és equivalent a un congrés-, la coordinadora ha apostat per "seguir sumant i amplificant" el projecte, comptant per a les diferents llistes electorals de cada municipi amb "gent amb i sense carnet" del partit.

"Sumar en política multiplica", ha afegit Pascal, que ha remarcat que l'objectiu "vital" per als comicis municipals és que la formació torni a ser "primera força municipalista".

En la Convenció, que s'allargarà fins demà, els assistents debatran qüestions com l'equilibri territorial i la vertebració del país a partir de les diferents realitats locals existents, i es faran tallers de formació sobre elaboració de llistes o estratègies de comunicació.

La Convenció també sotmetrà a consideració dels assistents la proposta de l'executiva de concórrer a les pròximes eleccions municipals amb la marca Junts per Catalunya. El conclave culminarà amb l'elaboració del manifest Compromís Municipal, on s'especificaran els eixos ideològics, programàtics i estratègics per als comicis de l'any vinent.