La flamant secretària general del Partit Nacionalista de Catalunya (PNC)Marta Pascal, ha considerat que la polèmica piulada del president de la Generalitat Quim Torra sobre el naixement del PNC, és inadmissible que un president saludi així una nova formació política i l'ha titllat de "jugada bruta" en una entrevista concedida a Rac1. Segons Pascal la intenció del president és fer dir al PNC una cosa que que no és certa i que no han dit mai.

Pascal s'ha justificat assegurant que per tal d'arribar a un acorda amb l'Estat espanyol hi ha d'haver un procés de negociació i això reclama "lleialtat entre els actors i confiança mútua".

Aquesta puilada de Torra va arribar durant la celebració del congrés fundacional del PNC un cop Pascal ja havia sigut escollida com a màxima dirigent de la formació. Durant la seva intervenció, Pascal, també va reivindicar que el PNC és un espai "transversal" i "que no compartim són plantejaments de confrontació. Tenim vocació de trobar-nos amb molta altra gent, sempre que sigui en sentit positiu", allunyant-se així dels posicionaments de JxCat.

Fer avançar Catalunya

Pascal ha assegurat aquest diumenge que l'objectiu de la seva formació no és cap altre que "fer avançar Catalunya des de la perspectiva de les institucions". Pascal ha assegurat des del PNC obren la porta a tots aquells que creuen en Catalunya i vulguin que segueixi avançant.

Per tal de fer avançar Catalunya, Pascal assegura que Catalunya ha de recuperar la seva sobirania nacional plena però que això és incompatible amb la celebració d'un referèndum unilateral d'independència o amb una DUI, fet que des del PNC es rebutja frontalment.

Marta pascal PNC - Glòria Sánchez / Europa Press

Marta Pascal, secretària general del PNC / Glòria Sánchez - Europa Press

De fet, Pascal ha recordat que dins les files del partit, a escala nacional, s'hi pot trobat des de persones obertament independentistes, com és el cas d'ella mateixa, fins a gent que no és independentista i s'inclina més cap al catalanisme.

A nivell d'eix esquerra-dreta, Pascal a cridat a sobrepassar-lo i ha afirmat que el seu nou partit neix des de la centralitat política per aspirar a crear un model social-liberal, encara que ha reconegut que els últims deu anys han estat molt durs a nivell social.