La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha instat avui a protegir els Mossos i no traslladar-los la pressió provocada pel pols entre l’Estat i Catalunya pel procés. Pascal responia així a la crida de la CUP al departament d’Interior perquè els Mossos no actuïn a instàncies de l’Audiència arran la decisió del regidor de Vic Joan Coma de no acudir a la citació d’aquest tribunal.

“Hem de treure qualsevol pressió política sobre els funcionaris, afecta els mossos, però també a metges, mestres... No volem tensionar els funcionaris sinó protegir-los”, ha assegurat.

Pascal ha avançat que el seu partit acudirà amb “màxima presència” a la concentració que s'ha convocat per aquesta tarda a Vic i que, a banda dels membres de l’executiva que finalment decideixin sumar-s’hi, està confirmada la presència del president del grup parlamentari de JxSí, Jordi Turull, i el vicepresident primer del Parlament, Lluís Corominas.

“Fem costat a totes aquelles persones perseguides per l’Estat només per tenir opinions diferents a les del PP. Sabem de què va”, ha assegurat, denunciant la “pressió” de l’Estat damunt dels tribunals.

Crida als socialistes orfes

D’altra banda, en la roda de premsa posterior a la reunió de la comissió executiva, Pascal ha llançat una crida a sumar-se a les files del PDECat aquells militants i votants socialistes que se sentin “orfes” arran la decisió del comitè federal del PSOE de facilitar amb una abstenció la investidura de Mariano Rajoy.

“És una crida a aquells que se senten desencantats i menystinguts per la decisió del PSOE d'aquest cap de setmana a sumar-se al projecte polític sobiranista i a una força com la nostra, al centre polític”, ha assegurat.

A parer del Partit Demòcrata, la decisió dels socialistes és un "aval molt clar" a la política del PP "que representa la LOMCE, el ministre Fernández Díaz o el ministre Montoro"

La dirigent del PDECat ha avançat que el seu portaveu al Congrés, Francesc Homs, traslladarà avui al rei Felip VI la voluntat de votar 'no' a la investidura i de no aixecar-se de la taula per buscar una solució política a l’escenari plantejat a Catalunya.

Concurs de noms

Després que aquest dissabte els militants van ratificar el nom de Partit Demòcrata Europeu Català que aquesta formació va aconseguir registrar al ministeri de l'Interior, Pascal ha anunciat que la formació obrirà un concurs per decidir el logo i la imatge del partit. Serà un concurs obert al qual s'hi podrà presentar qui vulgui, "des d'un associat fins a qualsevol persona que vulgui fer una proposta", amb l'única condició que les propostes ha de ser "fidels als objectius i valors" que representa el PDECat.