Marta Pascal també va participar del registre de la marca Junts per Catalunya quan militava al PDeCAT. Ara, des de la distància i desvinculada d'aquest projecte polític, no ha volgut concretar qui té raó en la disputa per quedar-se amb el nom: el nou partit del president Carles Puigdemont o el PDeCAT de David Bonvehí, però sí ha afirmat que el problema d'ara ve derivat "d'un tema de finançament de partits i interessos". En una entrevista a Aquí Cuní, de Ser Catalunya, Pascal ha afegit que en el seu moment, el nom de JXCat es "va registrar amb persones de la nostra confiança i sota els responsables legals" de què disposaven.

La secretària general del nou Partit Nacionalista de Catalunya (PNC) ha lamentat que els problemes que han provocat que el PDeCAT porti el nou partit de Puigdemont als tribunals és un fet que "ja es veia a venir que no acabaria bé". I ho ha justificat, en clara al·lusió a Puigdemont: "Quan impera el personalisme i no el projecte, les coses no van bé. Quan tu imposes deixes gent a la cuneta". Malgrat tot, s'ha volgut desvincular dels problemes i no ha senyalat qui té raó i qui no, "ja s'aclariran". Pascal afirma que des de la distància "ha perdut" el fil de la disputa i s'ho mira "amb tristesa".

Coincidint amb l'última hora sobre el segon volum del llibre Puigdemont, La lluita a l'exili, i alguns fragments que han transcendit, Pascal, amb un somriure, també ha dit la seva. Un dels paràgrafs del llibre titlla de "pervers" el paper d'Esquerra i "els dubtes que genera el PDeCAT" que el deixen "preocupat". Tret de context però limitant-se a l'expressió, la secretària del PNC considera que el president dona "una mirada molt personalista sobre el que havia de fer i el que ha de fer el país". I en la línia de declaracions anteriors, reitera que "ningú està per sobre del país i les institucions".

Amb el nou projecte que treballa, el PNC, és conscient que "haurà de picar molta pedra" i esperen tenir un mínim de representació a les properes eleccions al Parlament de Catalunya: "Nosaltres ens presentarem a les eleccions. El PNC ha de ser el pal de paller, l'espai central que el país necessita". Pascal no nega els seus ideals independentistes però no és la seva prioritat: "No donarem els nostres vots a un govern que tingui com a objectiu la unilateralitat o la confrontació. Volem polítiques dirigides a aixecar el país".