La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha instat el diputat Germà Gordó en una conversa privada a plegar del Parlament. Posteriorment l'ha convidat a fer un pas al costat a través del seu compte de Twitter. També ERC li ha reclamat públicament que renunciï al seu escó. La renúncia de l'acta de diputat comportaria la pèrdua de l'aforament i l'exconseller, de moment, segueix sense moure peça.

El PDeCAT ha fet pública una nota a primera hora de la tarda en què anunciava que Gordó abandona la comissió de Justícia, però no el Parlament, després que el TSJC ha obert una investigació contra ell pel cas 3%. La nota recorda que l'exconseller s’ha reafirmat que “mai ha fet cap actuació fora de l’ordenament jurídic” i subratlla que el PDeCAT “confia en les paraules del diputat i que es respecti el principi de la presumpció d’innocència”.

Amb tot, segons ha pogut saber El Nacional, la coordinadora del partit ha mantingut una conversa telefònica amb el diputat i l'ha instat a plegar. Gordó es resisteix a abandonar l'escó i compta amb el suport d'una part de la vella guàrdia del partit. El president del PDeCAT, Artur Mas, ha estat informat per Pascal del contingut de la conversa, segons fonts de la formació.

Posteriorment, Pascal ha traslladat la seva crida a través de Twitter, tot i que sense fer esment directe de l'exconseller.

Des de l'òrbita del PDeCAT han aparegut al llarg del matí veus reclamant la marxa del diputat. Alguns dirigents ho han fet públicament, com l'alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, que li ha reclamat un pas al costat per no perjudicar el procés. La crida pública de Pascal a través de Twitter ha provocat que més càrrecs del partit s'hi afegissin.

Ni una ombra de sospita

També ERC ha emplaçat públicament a renunciar a l’escó a través d’un comunicat. “Des d’ERC creiem que el nivell d’exigència amb la corrupció ha de ser clar i contundent, perquè la República Catalana només l’entenem neta i justa”, adverteix el text.

La nota afegeix que davant la rellevància dels fets investigats i dels delictes sobre els quals se l’acusa i a risc de poder ser injustos i no prou escrupolosos amb la presumpció d’innocència, ERC considera que la millor decisió seria que el diputat renunciés a l’escó al Parlament”. “Volem una República neta, justa i transparent i ara mateix no ens podem permetre ni una ombra de sospita”, conclou el text, que recull el parer expressat ja públicament per dirigents republicans com Joan Tardà o Gabriel Rufián.

Igualment des de Demòcrates, la formació que lidera Toni Castellà i que forma part del grup de JxSí al Parlament, s’ha fet pública una nota reclamant que el diputat abandoni l’escó com “la millor manera de poder defensar la presumpció d’innocència” i per “preservar el procés democràtic i de compromís amb la regeneració política que viu Catalunya”.