La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha volgut expressar avui "tot el suport" al conseller d’Interior, Jordi Jané, i al cos dels Mossos d’Esquadra. “Vivim en un Estat de dret i la policia fa també la seva feina com a policia judicial. El Govern ni vol ni pot ni s'ha de posar en una decisió com aquesta, que és una decisió judicial”, ha advertit.

La dirigent demòcrata no ha amagat les crítiques a l’estratègia de la CUP. “No reivindiquem la desobediència. No som els de les microruptures. Nosaltres diem que un Estat es pot construir de la llei a la llei", ha puntualitzat.

Pascal ha reiterat que l'aposta del PDECat és el referèndum i sortir a convèncer i a donar arguments, per la qual cosa ha advertit, en un missatge directe als cupaires, que "estripant fotos del Rei no ampliem la base social a favor del nou Estat".

Així mateix ha emplaçat els cupaires a no situar els Mossos en un front d'"enemics del procés" i els ha instat a "gesticular menys i treballar més". "La política pels polítics, convéncer, donar arguments, seguretat jurídica, fer el procés ben fet, que nosaltres estem molt segurs que pot anar endavant", ha emplaçat.

La coordinadora del PDECat ha volgut igualment desvincular la polèmica entre els cupaires i el Govern del full de ruta i la negociació dels pressupostos. "El nostre adversari en termes polítics és l'Estat espanyol i no són ni els Mossos, ni el Govern, ni la conselleria d'Interior, i des de la democràcia estem molt convençuts que el podem véncer", ha reblat.