La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha atribuït els mals resultats que els auguren les enquestes en les pròximes eleccions catalanes al fet que representen unes sigles noves i que han tingut dificultats per al registre definitiu de la marca. Amb tot, la responsable del partit ha volgut contraposar aquests mals resultats amb la valoració que aconsegueix el president, Carles Puigdemont, en aquests mateixos sondejos.

Precisament, els dubtes sobre la disposició de Puigdemont a encapçalar la candidatura del PDeCAT en els propers comicis és una de les qüestions més urgents que té el partit al davant, conscients que la projecció que ha aconseguit el president és la principal carta amb què compta ara per ara aquesta formació.

El PDeCAT ha abordat aquest matí, segons la coordinadora general, un debat “intens i molt sentit” sobre les darreres enquestes publicades, en particular la d'avui a El Periódico, que assenyala que el grup exconvergent podria caure fins a una cinquena posició a les pròximes eleccions catalanes.

"Hem pres bona nota d'aquests resultats i, com a direcció executiva en tant que màxims responsables del full de ruta política, hem fet un debat molt intens de quins són els nostres actius. És interessant destacar el lideratge del president Puigdemont, també pel que fa la valoració, però hem volgut fer una reflexió que es pot allargar perquè ens toca agafar aquest rumb més polític", ha explicat.

Amb tot, Pascal ha volgut treure ferro a aquestes enquestes tot subratllant que les darreres enquestes, des del Brèxit fins a les eleccions nord-americanes, han fallat reiteradament. No obstant això, ha celebrat que aquests mateixos sondejos deixin per sobre del 80% els partidaris a la celebració d'un referèndum.

Crida a Colau

La dirigent del PDeCAT, que avui ha comparegut per primer cop davant del logo definitiu del partit, ha subratllat la importància de la cimera que se celebrarà divendres amb la participació de tots els partits favorables al dret a decidir. Pascal ha celebrat de manera especial la presència de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i ha reiterat la crida que l'Ajuntament de Barcelona s'adhereixi a l'AMI.